Ans

Begeleidster

Ik werk als begeleidster binnen de dagbesteding van Tikkie Anders. Hoe ik daar terecht gekomen ben is een lang verhaal. Mijn werkgeschiedenis is begonnen in de textiel, ik werkte bijna twintig jaar op een kunstatelier waar kerkelijke gewaden werden gemaakt, toga’s voor de rechterlijke macht en alles wat daar ook maar enigszins in de buurt komt.

Na mijn verhuizing naar mijn huidige woonplaats ben ik naar ander werk gaan zoeken en belandde in de wereld van taxi rijden in het bijzondere  schoolvervoer. Behoorlijk snel kwam ik op een rolstoelbus te rijden met meervoudig gehandicapte kinderen. Er ging een nieuwe wereld voor mij open, geweldig! De kinderen, het contact met ouders en de school. Je dook in het leven van deze kinderen, lief en leed maakte je mee. Via deze groep ging ik vrijwilligerswerk doen op zaterdagmiddag bij Stichting AllstarZ, samen spelen, op kamp en later op vakantie. Je hebt dan een week lang de verantwoording voor één enkel kind.

In mijn werk was ik na zeventien jaar het contact met deze speciale doelgroep helemaal kwijt, ik vervoerde geen kinderen meer, wat ik nu juist zo leuk vond. Bij Tikkie Anders was dit bekend en toen er een aanvraag kwam voor zorg voor een voormalig passagiertje en zij specifiek om mij vroegen voor de zorg en begeleiding aan huis was de link snel gelegd.

Ik heb toen de taxi vaarwel gezegd en ben enthousiast begonnen in de zorg. Inmiddels ben ik vast op mijn plek binnen de  dagbesteding van Tikkie Anders. Daar draai ik nu mee met een geweldige groep cliënten en samen proberen we onze gasten te verwennen met een goede lunch of lekker gebak.

Het is een hele eer om in deze groep te mogen werken, het contact met deze jonge mensen is geweldig. Ze zijn behulpzaam en ze accepteren je zoals je bent, iedereen gelijk. Hier kunnen nog veel mensen wat van leren!

Terug naar alle teamleden

Andere Teamleden

Ans

Begeleidster

Ik werk als begeleidster binnen de dagbesteding van Tikkie Anders. Hoe ik daar terecht gekomen ben is een lang verhaal.

Lees meer over Ans

Judith

Begeleidster

Vol enthousiasme en met heel mijn hart ga ik weer zorgen voor deze unieke & kleurrijke mensen!

Lees meer over Judith

Katrien

Kindercoach - Begeleidster

Mijzelf beschikbaar stellen voor deze kinderen en hun ouders is voor mij mijn lust en mijn leven.

Lees meer over Katrien