† Tonnie

Ter nagedachtenis aan onze manager zorg - zorgkantoor

Veel te vroeg overleed Tonnie totaal onverwachts aan de gevolgen van kanker welke tot een paar weken voor haar overlijden voor haar verborgen bleef.

Tonnie was tot op het aller laatste moment binnen Tikkie Anders werkzaam als manager zorg en actief verpleegkundige.

Zij was de rots in de branding voor alle gezinnen, hun bijzondere kinderen en al onze collega’s.
Tonnie draaide haar hand er niet voor om dag en nacht te werken en maakte regelmatig weken van 60 á 70 uur per week.

Zij liet zien dat het management altijd voorop moet gaan in de strijd. Tonnie was het voorbeeld voor velen, zij gaf “hart voor de zorg” pas echt betekenis.

Voordat Tonnie bij Tikkie Anders kwam werken was zij bijna 35 jaar werkzaam  als kinderverpleegkundige in het Maxima Medisch Centrum waarvan de laatste 20 jaar als verpleegkundige op de intensive care voor pasgeborenen.

Maar een mens wil ook wel eens wat anders en als je hart sneller gaat kloppen van zorg aan kwetsbare kinderen kom je al snel uit bij de Kinderthuiszorg, aldus Tonnie.

Na een korte uitstap bij een andere instelling ging zij aan de slag voor Tikkie Anders. Zij omschreef ons als een kleinschalig bedrijf met oog voor de individuele behoeften van de kinderen, hun gezinnen en de medewerkers.

Ze genoot dagelijks van de zorg die ze mocht geven aan de kinderen, de liefde die zij daarvoor terug kreeg en de afwisseling.

Achter elke voordeur schuilt een ander gezin met hun eigen verhaal.
Tonnie vond het een eer zich af te stemmen op dat gezin en haar zorg aan te passen aan de individuele behoefte van het kind. En dan was volgens haar het cirkeltje weer rond. Want precies dat is waar zij die 20 jaar op de nicu ook zo van genoot.

Zij beschreef zelf: “Ik ga weer elke dag zingend naar mijn werk!”

Tonnie was en blijft onvervangbaar en zal elke dag opnieuw gemist worden.

Terug naar alle teamleden

Andere Teamleden

Lincy

Kok - Begeleidster

Mijn motto is: Gasten het naar de zin maken, onze kanjers de passie en kneepjes van mooie vak leren en met mijn kookkunsten en gulle lach iedereen mooie herinneringen geven!

Lees meer over Lincy

Larissa

Verzorgende IG

Toen ik na de sollicitatie op gesprek mocht komen, voelde ik me gelijk binnen komen in een heel mooi, persoonlijk en kleinschalig bedrijf!

Lees meer over Larissa

Ans

Begeleidster

Ik werk als begeleidster binnen de dagbesteding van Tikkie Anders. Hoe ik daar terecht gekomen ben is een lang verhaal.

Lees meer over Ans